Adio anticonceptionale ! O noua metoda contraceptiva !

Anticonceptionalele sau prezervativul vă dau bătăpi de cap?  Le  puteţi înlocui cu o nouă metodă de contracepţie, care vă protejează de HIV şi nu scade plăcerea.

Inovaţia unei echipe de cercetători de la Universitatea Washington constă în fibre de dimensiuni nanometrice, ce se pot dizolva în corp, eliberând o substanţă protectoare. Metoda este ieftină, discretă şi oferă un mecanism de protecţie reversibil.

Oamenii de ştiinţă au obţinut o finanţare de un milion de dolari din partea Fundaţiei Bill & Melinda Gates pentru a dezvolta această tehnologie.

Practic, cum funcţionează sistemul? În mod bizar, la fel ca în cazul telefoanelor mobile. Concret, cercetătorii au lansat cu ceva timp în urmă un sistem care învăluie aparatul într-un strat de particule nanometrice, astfel că mobilul poate fi scăpat în lichide fără probleme, fiind protejat de respectivul strat. Aici, înainte de contactul sexual, se vorbeşte de un strat asemănător, aplicat pe pereţii interni ai vaginului.

 

„Visul nostru constă în realizarea unui produs pe care femeile îl pot folosi pentru a se proteja atât de HIV, cât şi de o sarcină nedorită”, a explicat Kim Woodrow, profesor de bioinginerie la Universitatea Washington. „Deja există medicamentele necesare pentru acest lucru, singurul lucru care lipseşte este o metodă de aplicare a acestora care să fie eficientă şi pe care femeile să dorească să o folosească”, a explicat Woodrow, potrivit sursei citate.

Cercetătorii afirmă că materialul poate include mai multe tipuri de fibre, permiţând protejarea de mai multe tipuri de boli cu transmitere sexuală şi eliberarea medicamentelor în corp la momente diferite, pentru a le amplifica potenţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>